Erkend Duurzaam helpt u aan de informatieplicht te voldoen

Erkend Duurzaam helpt u aan de informatieplicht te voldoen

UPDATE 25-04-2023: Het nieuwe rapportageformulier voor de informatieplicht energiebesparing is beschikbaar in het eLoket. Dit formulier kan gebruikt worden om de rapportage voor 1 december 2023 in te dienen. 

Onlangs heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de voorgenomen, geactualiseerde Erkende maatregelenlijst (EML) gepubliceerd. Dit is een lijst van energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. De EML kunt u gebruiken om te voldoen aan de informatieplicht.

Wat is de informatieplicht?

Verbruikt uw onderneming meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan bent u verplicht om te voldoen aan de informatieplicht. Dat betekent dat u eens in de vier jaar moet rapporteren over de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen, of nog op de planning heeft staan. Als informatieplichtige moet u voor 1 december 2023 via het e-loket aan de RVO rapporteren.

Hulp nodig bij het voldoen aan de informatieplicht?

Wij kunnen voor u de energiebesparende maatregelen in kaart brengen en helpen bij het invullen van het e-loket. Wilt u hiervan gebruik maken of meer over weten? Neem dan contact met ons op:

Meer weten over de informatieplicht?

Neem een kijkje op de RVO site voor de voorgenomen Erkende maatregelenlijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.